Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgens SMÄRTA

 

sorgens smärta

bortanför

förståndets gräns

bortom

hjärnans räckvidd

tålamod i maktlöshetens

tomrum

måsten som besvärjer

smärta starkare än livet

smärta utan möjlighet till delande

tystnadens smärta

bortom stress

bortom ögats seende

bortom örats hörande

bortom handens beröring

icke gripbar

hjärtats totala tomhet

bortom kärlekens glädje

bortom livet

sorgens absoluta smärta

kan bara delas emellan

dem som upplevt...

samma smärta...

... delas en kort sekund av tidens vara

****

kan empatiskt förstå

aldrig i hjärta och hjärna dela det jag aldrig upplevt

delandet är ändå fröet

en ny grodd

livets hopp 

pånyttfödelse

smärtans läkemedel

****

försökte dela med mig'

försökte dela empatiskt'

tills hjärnan smälte

****

världen välte

föddes yrvaken 

dör sakta

ensam

världen smälte

****

smärtans sorg bär vi i ensamma hjärtan

bär livets glädje och sorg

i ensamt hjärta

****

tacksamt delar vi fröets grodd

i tid som stannar en kort sekund

tacksamt tar vi emot livets

GLÄDJE

****

 

 




Fri vers av KristinaE
Läst 236 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-04 14:40



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Jag blir djupt berörd av detta sannings \"flöde\" ..för visst är det så..man kan inte dela..på så sätt...att man kan finnas i situationer av andra upplevda..däremot kan man ibland känna nästan samma glädje och sorg som andra..det är konstigt egentligen..man kan känna \"klumpen i magen\"...den vidrigaste smärta..fast sorgen är någons annan..man känna glädjen..jublet..som andra känner..ja livet är då förunderligt...och sen blir detta för mycket emellanåt.. svårt att finna vågskålens balans..men med tiden lär man sig trots allt ..och lär sig hur...att dela...emotta och skänka i samma andetag...sparar den här
2008-01-05

  Lyckohäxan Enediel
Jättefint...bra tankar ur vackra ord
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

KristinaE
KristinaE