Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag vill inte mästra någon men jag har märkt att vissa har lite problem när man skall använda De eller när det skall vara Dem och jag tycker att det förtar tjusningen i en del texter så....ta till er eller hoppa över detta!


En lektion i De och Dem

 

I de flesta fall kan man byta ut "jag" mot "de" och "mig" mot "dem" och på så sätt få till rätt form.

Alltså:

Jag skall åka till Dem

men

De skall åka till Mig

 

Hmm...känner mig plötsligt som en gammal skolfröken!

 

Nåväl och lev väl!

;o)




Övriga genrer av Lena Krantz VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-01-04 18:16



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
\"Jag skall åka till dem men kommer hem..imorgon..och nästa gång kommer de till mig ..iockförsig...roligt..men egentligen skulle jag vilja slippa dem..överhuvudtaget\"..hehe..undrar om allt blev rätt där...i sin iver kan man mången gång skrifta fel..bra att någon reflekterar och sänder ut signaler..emellanåt!!!!
2008-01-05

  Inkarasilas
What? Va säger ho? Inte en aning, har ingen skolgång, dom ville int ha mej. Tack för lektionen.
2008-01-04

    *Zenobia*
till Jag Ordar...

det korrekta är; han..ni vet...han som alltid vill ha sista ordet...

honom behöver vi inte bry oss om då....
2008-01-04

    *Zenobia*
för att inte tala om den enda och bara den ända....

och det blir fel ända....

fast det gav mig inspiraton till en dikt..så skrivfel av grammatisk karaktär är inte alltid av ondo..
2008-01-04

  Åsa Gustavsson VIP
En gammal biskop sa här i lund en gång
//Varför säger de \"dom\" när det finns det gamla hederliga \"di\"?//
Det blir enklare för såna som har tydlig dialekt,va?
2008-01-04

    ej medlem längre
Eller så kan man tänka att om det rör sig om subjekt så är det alltid \"de\" :)
2008-01-04

  aftermath
fin lektion!
2008-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP