Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekens slaveri

 

 

Ett litet barn

som bränner fingrarna

i ljusets frestande låga

gör aldrig om misstaget.

 

Men vi stackars vuxna

som en gång upplevt

kärleken

bränner gärna våra fingrar

gång på gång på gång 

tills det enda som återstår

är glödheta minnen...

 

...och förkolnade stumpar.

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-01-05 13:37

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  isidore
...och förkolnade stumpar.

är något jag håller högt, nej men den meningen i sig är genialisk.
2008-01-10

  Lyckohäxan Enediel
Ja det stämmer så bra så...=)
2008-01-06

  ¤Anne¤
kärlek är glöden i livet, och brännmärkerna gör oss till dem vi är.
2008-01-06

  Michaela Dutius
Ja därför att kärleken är så viktigt för oss...
Väl skaldat!
2008-01-05

  aftermath
med eftertryck stämmer jag in
så är fallet
2008-01-05

  Betlehemsstjärnan VIP
Ja, vi kanske är något av självplågare..*L*
Men hur underbart är det inte när stumparna
växer ut igen, som av ett under...då är självplorna
värda sitt pris/B
2008-01-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP