Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anakreonism nr 73

 

 

Lycka är

ett öppet sinne

parat med ett

dåligt minne. 




Övriga genrer (Aforism) av © anakreon VIP
Läst 557 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-12 15:22

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    *Zenobia*
lyckan är när det dåliga sinnet öppnar sitt öppna minne och gör sig

av med lorten däri...

i synnerhet när sinnet och minnet är i samma person...

men här kanske du menar att dessa är två helt skilda personer?

vilken är du i så fall?
2008-01-14

  aol
gillas verkligen pluss din förklaring till berith
den förklarigen ä i sig själv den sannaste livspoesi
för mej stiger din stjärna allt högre
2008-01-12

  lilla t
:) ja, det är bättre att lägga gamla oförrätter åtsidan än att gräma sig över sånt medan livet rinner förbi ...
2008-01-12

  © anakreon VIP
Jag skall försöka, Berith:

I min, och kanske också i din, omgivning finns människor som låter sin lycka störas av att de dröjer kvar vid gamla oförrätter: \"Han har aldrig betalat den där hundralappen\", \"Hon sårade mig djupt genom att säga så där i december 1989\"; \"Varför gick han till henne och lämnade mig ensam\"...

Verkligheten ser ut som den gör och mitt i den sitter vi - du och jag - och försöker göra det bästa av den. Då tror jag att det bästa man kan göra är att \"glömma\" vilket kanske skulle benämnas \"lämna bakom sig\" gamla incidenter som man upplever som oförrätter och öppna sitt sinne för de möjligheter till lycka som återstår!

Eftersom livet ju inte går i repris, varför då sitta och lida under minnesbilder av vad som sårat oss tidigare?

Du kanske inte håller med mig om värdet i förklaringen - - men förstår du budskapet jag försöker förmedla i min lilla anakronism, även om du tycker jag har fel???
2008-01-12

  Michaela Dutius
Mycket enkelt och mycket vist! Applåd!
2008-01-12

    Bim
...så sant och så bra!
Hälsn.Bim
2008-01-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP