Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

70% består av vatten

 

 

det smakar varmt och salt
som från ingenstans kommer de
rännilarna på mina kinder
de som spårar sig fram
låter inget hejda sin framfart

när det salta, som av havet
når min mun
landar sorgen tungt inom mig
jag kan känna hur
det allra svartaste hålet
äter mig nerifrån och upp

de massiva stenarna som samlats
i ett röse av outlevd sorg
lägger sig inte tillrätta
nej nej
de skaver istället sönder mig
förvandlar mig sakta till grus

men jag har ju inget val
måste låta mig gråta
släppa ut allt jag samlat på mig
lyssnar stillsamt på min kropp
när den svarar på själens anrop
och anden -
får slutligen sin belöning

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 246 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-01-14 23:45



Bookmark and Share


  stella
Låt vattnet polera din själ. Särdeles snyggt!
2008-01-17

    Noomi
så stillsamt skönt..
2008-01-15

  Lejonhjärtas poesi
lyssnar stillsamt på min kropp
när den svarar på själens anrop
och anden -
får slutligen sin belöning

Underbart avslut på en mycket fin dikt.
2008-01-15

  Lena Renman
Så fint du beskriver det att våga låta sig gråta och sörja. Ibland kommer gott ur det.
Tack

Lena
2008-01-15

  Ronny Berk
som i sorgens och glädjens är tårar lika av havs sälta fårade...
2008-01-15

  Lena Krantz VIP
Ibland gör det ont att gråta...fast man vet att det är välbehövligt!
2008-01-15

  Per Teofilusson
lägg ditt huvud här
2008-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol