Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


inledning

  

      Se Haqvin rullande här uppe
      i en av många rymdstäder         f r i

      burarna borttagna          Tidens bur & Rummets
      tvagna från hans hand
      & stängslet upprullat in till arenan

      han har en stor planet om foten
                                 fredlig musik ur lungorna

nyss uppstigen över horisonten fylld av varmt blod

   illröd & tung klappar han Buddha på skulten
   rymdstadens sista utpost detta
   förgyllda upplysta buddhahuvud
   släckt inuti & tomt ekande
   av metall

                en illröd tung fullmåne
                över vattentornet

vattentornet byggt år 1900
i form av en medeltida borgs hörntorn
ur bruk nu
med gyttjiga gångar till olika stadsdelar kvar under ytan
en vacker dekoration belyst av strålkastare
på sin kulle vid horisonten i öster

     vad fort han rör sig den törstige längs horisonten
     över polishusets förhörsrum i centrum
     bort mot grundaren av det hemliga sällskapet
     som trätt en svart spetsig huva för ansiktet
     med hål för ögonen som lyser gula i mörkret

så går han bakom ryggen på stormaktstidens krigargud
en mörk förstenad kropp vars enda odenöga lyser även det
blint visande tidens kretslopp i höjd med buddhamånen
som rullar vidare över åsen innan den stiger

en hög ton över norra halvklotet själen
         cirkulerande i sin bana
kan inte backa men återvända efter ett varv

                  hela varvet runt akrobat
                  hängande i knävecken
                  hela varvet runt fullmåne
                  över lyftkranarna

 




Fri vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 2807 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-01-20 00:00



Bookmark and Share


  katiana
Fränt och ofredat,
Katiana
2008-01-27

  Lyckohäxan Enediel
Wow...va härligt sätt att skriva :)
Gillas!
2008-01-26

  ulli
\"en hög ton över norra halvklotet själen cirkulerande i sin bana
kan inte backa men återvända efter ett varv\"

citerar dig här, för det var fantastiskt.

annorlunda poesi det här. jag tror att man antingen gillar det eller inte förstår det. men jag anar ett otroligt djup i din poesi och läser mellan raderna.
2008-01-23

    tramp
härligt befriande text !
2008-01-20

  Göran P Rödholm VIP
Fantastisk dikt att läsa. Den topografiska - eller vad det heter - bilden av dikten blir en extra krydda. Michael rows the poem ashore ...
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP