Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1917...?


Skyttegravsterror del ett

Putsad känga,
oljad bössa,
fyllat magasin.

Sjung er dänga,
på med mössan,
ut o skjuta svin.

\"Där är fronten!
Skjut den jäveln,
han ska inte stå!\"

\"Han är blott en
utav hären,
som vi skjuta få!\"

Skott i pannan,
fick kaptenen,
föllo död där ned.

\"Hosianna!
Upp på benen,
begrav han enligt sed!\"

En oviss röst
börja\' tala\';
\"Vi vill inte slåss!\"

En dålig tröst,
han börja tala,
hördes så ett skott.

Mannen död,
orden borta,
massan vore tyst.

\"Ingen lön,
för den stolta,
som ej vare tyst!\"

\"Framåt värnet!
Skjutna blir ni,
om ni giva upp!\"

\"Ingen är det,
som här tar i,
här är jag er tupp!\"









Fri vers av Henrik Svensson
Läst 490 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-26 15:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Svensson
Henrik Svensson