Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vandrar hem, en ensam natt mellan kolosser som stavas \"miljonprogram\".


Brandbergen

Demiurgen har ett finger i spelet, Överallt!

Inte minst i Brandbergen

Vita hus, kolosser, fyrkanter

Till synes perfekta matematiska proportioner –
Rakt från idévärlden!

Men ingenting är fullkomligt;
Ty skaparen är demiurg

Det är skitiga hus, trasiga rutor och en död del av förorten nattetid.
Människorna är bortsprungna. Det enda som vittnar om vår existens
Är 10 000- tals lysande fönster.

De bildar ett perfekt rutnät –
Rakt från idévärlden!

En gång brann det här
Och alla gator är uppkallade efter stjärnkonstellationer

Här bor socialfall, alkoholister, förtidspensionärer,
Svennar, turkar, finländare, polacker och latinos.

Här finns operasångare, konstnärer, författare, hip-hopartister, legendariska musiker och poeter.

Men det brinner inte längre om denna plats

Dock lyser 10 000-tals eldar varje natt
I ensamhet

Och demiurgens rutnät är nästan komplett

Här lyser våra stjärnljusgator


I nästan perfekta mönster




Fri vers av aberatio
Läst 369 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-01-27 16:45



Bookmark and Share


  Leif Furstedt VIP
En fd. hyresgäst konstaterar att orden smeker sig runt verkligheten. Vackert.
2008-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Var det Hitler som uppfann funkishusen?
2008-01-27
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio