Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väsens Skild Ring

 

stigen
delade sig
ideligen
         lampkronornas
märkliga sus
nynnade sin hymn
om älvar
uppdämda

skogsfåglarnas
ömsinta dialog
under           sommarkattens
liderliga fröjder
fick småfolket
under stenarna
att rysa

barren 
slickade hennes
bara rötter
         de rödaste
myrorna
lät sig inte bekomma
inte ett barr
fick ligga
fel

nattens
väsen
av alla de slag
följde hennes         steg

väl framme
vid tjärnens
svarta vatten
lät hon sig sjunka
sakta             sväva
upp i det
bottenlösa
djupa

huldrornas ojanden
var de sista ljud
hon         uppskattade

över myrens
tysta grönska
                               slöjdansade
nattfolket

de eteriska vita
lämnade
ytan

            stillnade

      så

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 218 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-31 21:05



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så skönskrivet naturskildrat och noterar med stor förnöjelse att katter numera inte endast liderlighettar under mars månad...utvecklingen går framåt även inom djurens underbara värld...
2008-02-01

  Inkarasilas
Helt sagolikt tassande och ah härliga naturskildringar, nattväsen på stigen. Mytiskt, aaah
2008-01-31

    Erika H
i en mjuk bädd av luftfria moln lägger hon sig
skiljer sig så från alla och allt
lämnar bakom det trolösa och är
så stilla i ingentingens allt
och svävar
bort...

vacker text som nuddar mig med ord, känslor och bilder...

så vackert skrivet
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol