Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det aldrig uttalade ordet...


... det skrämmer mig lite
tanken som naturligt följer
... men då ärlighet och öppenhet
är ovärderligt och förväntat
... det vill sig själv
skapar sig själv
... grundlägger och frigör sig inifrån
som hetta skapad av sig själv för att värma sig själv
... orden måste talas
de existerar endast för att uttalas
... det finns inget annat skäl
men det måste följa någonting orelaterat
... som en naturligt artificiell följd
till gagn för och till följd av
... det som ligger som en spärr
det som både skyddar och korrumperar
... munnen vägrar erkänna för sig själv
orden är svåra att uttala
... det är nästan smärtsamt
erkännandet som måste skrikas
... ropas ut på full hals
klart, tydligt och något irriterande för de som lyssnar
... de som hör
och de som aldrig kan förstå
... följsam ovilja
men det är inte rätt tidpunkt nu
... kanske en annan dag
eller när det vuxit till självklarhet
... utan nödgad beskrivning
inte sant?

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 103 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-07 23:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen