Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ögonblicksförsakan



Är du allvarlig?

frågan kom som en smäll på käften
tänderna kändes lösa och munnen smakade blod
gjorde det ont? jag vet inte... kanske

Du? Lyssnar du ens? Hallå?! Någon hemma?

jag ville svara men kunde inte ens öppna munnen
noterade min högerhand i periferin
plötsligt flög den upp i förgrunden
med handflatan utåt mot ett ansikte jag inte an placera

Okej, okej... jag går. Jag går.

rösten flöt som sirap mot mig
ögonen slöts som av ett automatiserat skydd
mörkret klargjorde en del

Kom tillbaka!

... var det min röst jag hörde?
talade jag just? vem pratar jag med?

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 159 gånger
Publicerad 2008-02-09 21:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen