Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet som en film

Tystnad. Tagning. Action.

Ibland känns livet som en film.
Eller som en dramaserie kanske.
Där vi alla har en plats.
Och där vi alla spelar våra roller.

I ens eget liv ska man ju själv ha huvudrollen.
Och ge ledande roller till de människor som man vill ha med i sin film,
Övriga får nöja sig med statistroller.

Och så rullar det på.
Vissa skrivs ur filmen.
De kanske får en roll i en annan film.
Som de gillar bättre.
Eller om de har varit elaka.
Så de kanske de trillar ner i ett hisschakt och dör.
Eller så blir de kidnappade och man ser dem aldrig igen.

Andra får stanna kvar.
De man gillar.
Ja de kanske till och med får skriva på ett femårskontrakt på en gång.
Och behöver kanske inte ens gå igenom en jobbig casting.

Och så rullar det på.
Livet som en film.

Men vad händer om regissören slutar ge direktiv?
Eller om huvudpersonen inte längre kommer överens med regissören.
Om det uppstår kaos bland skådespelarna.
Och ingen verkar hålla med någon om hur filmen ska fortsätta.
Eller hur den ska sluta.

Vad gör man då?
Kan man hoppa av?
Och lämna Titanic innan den ligger på botten.
Eller skynda sig att dra sig undan innan man blir statist i sin egen film.

Folk gör ju det hela tiden.
Ger upp.
Hoppar av.
Byter film.

Men när vet man?
När vet man när det är dags att byta film?






Fri vers av Glittra G
Läst 243 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-11 23:46



Bookmark and Share


    Melona
vilka underbara tankar...

det är stora funderingar om livet och
om dess mening?

\"innan man blir statist i sin egen film\"-
ja du..
tyvärr är det många som hamnar
där

i min film vill jag gärna stå som \"starring: Melona\" och inte som
co-starring...
ibland är det väl inte alltid så
men det är ju de där kalkonrullarna som ingen ser på ändå...

haha
stor kram
för att du har så goa tankar
2008-02-21

    Komisarek
snygga metaforer

Ja de kanske till och med får skriva på ett femårskontrakt på en gång

Vad generös du är:P
2008-02-14

  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
har du hört talas om \" vittnet \". själens inspelade film.
2008-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G