Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag skyfflar snö

 

Emotionell snö

som blandas med gruset och bli grått, grått

när Persson tar sin tjocka fru i hand

och säger att det är samma kärlek som min

där vi lär att stänga ut känslor

så vi kan flaxa vidare som skadeskjutna kråkor

och hitta den där rätte,

för den förra var inte rätt nog,

när vi linkar på tunnelbanan vid tretiden

och fastnar med vingen i dörrarna.

 

Kulturellt snö

om igen ska jag behöva förklara

varför jag älskar opera och rysk skitpop

och varför Mats Ek verkligen borde

gifta sig med min diamantvärda mamma.

Men du tycker inte om dina okulturella vänner,

vad nu det betyder.

För nu vill du gå på museum

så att du kan få din dos kultur i portionsförpackning.

för alla vet ju vad kulturellt är.

som om det fanns ett sådant samlat begrepp

över hela jordens passion och tankar


Politisk snö

för ni att ojar er över barnen i Etiopien och Peru

och skiter ut egna ungar

istället för att adoptera de som redan finns.

Samtidigt käkar ni kött som sakta dödar vår planet,

ja det är ju så gott

och köper chips i aluminiumförstärkta påsar på fredagar

när ni matar era tjocka bio-barn

med kemikalie-saft till Nalle Puhs äventyr.

Ja för det är ju så synd

om dem som jobbar på kaffeplantagen

och ni smuttar instämmande på Nescafésörjan

istället för Fairtrade.

 

Så ibland färgar jag bara snön rosa

för det finns ingen jobbigare färg att tampas med

alla dess politiska och statusmässiga stämplar

som jag tänker stämpla mitt i pannan på er tills stämpelkudden är intorkad

Ja, jag ska kasta karamellfärgade snöbollar på dig

tills du vaknar upp och slutar klänga så ängsligt på samhällets äggskal.

det luktar rutten död

och det är ingen domestiserad Zombie

ska jag säga dig.

 

ja, jag ska kasta rosafärgade snöbollar på dig


Fri vers av Plumflower
Läst 356 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-08-18 22:40



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jepp gillar ilskan i den här...ord och.....rosa snöbollar!:)jag förstår vad du menar!!!Applåd!
2008-08-18
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower