Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jo, alltså... hm, du vet... det var så... oj, vet inte... ja, exakt!


Titta... insidan av en korrupt hjärna...


Frustrerande
att inte gripa
att inte följa
att det automatiska svaret på frågan är nej
vad vill vilja med mig egentligen, jag är svagsint
korrumperad av skapade behov och
tyr mig till dumhet som värme till eld

det svåra här och nu är inte
som jag tror många tror
att leva... nej, inte riktigt
det är att distansiera sig till livet tillräckligt
att få till ett mellanrum mellan liv och dig själv
i pausen skapas du av dig själv
och i verkligheten
stirrar alla på dig när det då tar en halvminut att säga
kan jag få en kopp kaffe till
utan att staka dig på ordet få
som om varje gåva är full av gift
fast, vad vet jag... jag är luft...
dammet på hyllan du inte når till att damma av
skiten under din sko
som gör att du spenderar en hel dag att fråga dig själv
vad fan är det som luktar
när du stampar på mig
skrattar jag
inombords... så att du inte vet att ta illa vid dig

Så, klart och tydligt
som en instruktionsbok
med blanka sidor
och en innehållsförteckning
på tretusen sidanvisningar
i minimal skriftstorlek
och på sidan två står det en ursäkt
förlåt, liksom... det kändes bara så självklart för oss...
... trodde inte att någon skulle vara så dum att ens öppna upp instruktionerna

Ämnesbyte med en drastisk revelation följer

Du vet, jag kan framtiden
Jo, säkert... såg det klart och tydligt
kan varje minut från nu till nu konverteras till ett avlägset då
Det är sant... delvis sant...
blodet dryper av luft fast tvärtom
alla ord är skrivna med bokstäver och absolut inga siffror
alla har hög hatt och varken mun eller näsa
ja, plastikkirurgin har gått framåt lika mycket som åt helvete

År tjugokundratio startade tiden om igen från nittonhundrasjuttiotre
... ingen vet varför
året var nittonhundraåttio (del två) - the revenge...
jo, varje år fick en undertitel av någon konstig anledning
vanligtvis the revenge eller back in drag again
beroende på vem som valde titeln

och sedan tog gökarna över
... världen återhämtade sig aödrig

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 247 gånger
Publicerad 2008-02-18 15:55



Bookmark and Share


    söötsnö
super!
du beskriver väldigt unikt
2008-02-18
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen