Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försaka varje sekund och brännmärk flugorna inuti dina ögon som goda...



Jakten på glädje faller jämt på samma detalj,
det är för artificiellt för mig... för mycket måste skalas av...
Samma som lycka, kärlek, närhet och värme.
Det finns ingen plats i ett liv att ljuga för sig själv,
att försöka få sig själv att \"må bra\" är idiotiskt.
Varför tvinga sig till en egenkreerad våldtäkt av sitt eget själv?
Det som är är... det är enkelt... inget våld behövs, ingen övertalan...
Jag skulle aldrig ens försöka tvinga in en välbehövd känsla
bara för att jag tycker jag borde ha den.
Det är som att be en gråtande människa att
\"se lite glad ut\" och att \"fan vad du överdriver\"...

Jag släpar mig fram
millimeter för millimeter
på blodiga stumpar där fingrar en gång var
släpar mig fram över tjocka lager
av tjocka lager täckande tjocka lager
av blodet av den oändliga mängd människor framför mig
med blödande stumpar där fingrar en gång var
och ändå tittar jag bak mot människan bakom
tänker med hjärtat och förlåter sig själv med ett
\"tur att man inte är som han\"

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 178 gånger
Publicerad 2008-02-23 20:25



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag håller fullständigt med.
Jag tvingar mig aldrig att vara glad.
Rider ut stormen, som Morrison sjöng om.
Förr eller senare doftar morgonen vår, och jag är glad igen.
Men jag blir det inte för att människor ber mig att jag skall gaska upp mig. Det får bara motsatt effekt.
Allt har sin tid.
2008-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen