Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Din plats i ljuset

Du bråkar.
Du behöver din plats i ljuset.
Eller du vill ha tillbaka den.
För du trodde att den var din.
Att den alltid skulle vara din.

Men just nu är ljuset inte på dig.
Och om du inte förstår snart.
Så måste jag släcka det för alltid.

Jag ser din vilsenhet.
Jag hör din tveksamhet.
Jag känner din rädsla.

Men jag kan inte hjälpa dig.
Du måste hitta svaret själv.

Så du bråkar med mig.
För att du tycker om mig.
För det är det enda sätt du kan hantera sånt på.
Känslor alltså.
Riktiga känslor.

Jag blundar.
Och kommer ihåg din andedräkt.
Mot min nakna hud.
Då ljuset vilade på dig.
Och du kände dig trygg.

Okej bråka med mig då.
Jag känner dig
Så jag kan ta det.
Och jag har varit med om värre.

Men om du inte förstår.
Om du aldrig kommer att förstå.
Så kommer du förlora din plats i ljuset.

Då kommer Du förlora din plats i ljuset.








Fri vers av Glittra G
Läst 241 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-24 05:03



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Tände ett ljus och lät det brinna.
2008-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Det är härligt med människor som känner en när man bråkar, som vet hur de skall hantera alltsammans, som vet att det inte är riktat mot dem, utan att det handlar om igelkotten i Ferlins dikt.
2008-02-24

    Melona
detta är
vackert

känslosamt

starkt
sorgligt

och jag tycker
verkligen om ditt
sätt
att skriva

du
du kommer aldrig förlora Din
plats i ljuset
för den är
bara

din
och det lyser
fan så vackert

applåd
grymt!
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G