Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hellre en ärlig synderska

Jag vet att jag gör dig besviken.
Att jag krossar din världsbild.
Och att du aldrig kommer att se på mig på samma sätt längre.

Min gloria har hamnat på sne.
Mina vingar har blivit svedda.
Och min förut så vita skrud påminner mer om röd spets.

Själv tycker jag att det är skönt.
För glorian var tung att bära.
Bilden av mig.
Som du hade.
Jag gillade den aldrig.

För den var aldrig jag.
Den innehöll ett annat liv.
En annan människa.
En annan bild av mig.

Så jag vet att jag gör dig besviken.
Men vet du vad.
Det skiter jag i!
För jag gör hellre dig besviken än mig själv.

Jag är hellre en ärlig synderska.
Än en osann bild av mig själv.




Fri vers av Glittra G
Läst 332 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-02-25 17:19



Bookmark and Share


    Komisarek
Nice om att vi har förväntningar på människor och målar upp bilder som nästan är omöjliga att nå. Känns som det var det som vi bubblade om fast det jag behöver 739 ord med öööh och typ för att förklara gör du med en snärtig dikt
2008-03-01

  Dr Jimmy Johansson The 777
Härligt ärlig.
2008-02-28

  Maria T
Så bra att du bär en sann bild av dig själv
med högburet huvud. Applåd.
2008-02-26

  Carola Zettergren
Ärligt vackert!!!
2008-02-26

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt suveränt bra....det största misstaget man kan göra är att fortsätta i en lögn för sig själv..Bra!!/B
2008-02-26

  Banehallow
väldigt bra! Det är en ganska okomplicerad tanke men en stor sak du lyckas fånga och visa upp på ett uppenbart och klart sätt.
2008-02-26

  Tina-sol
Fan vad bra! Det bästa du skrivit på den här sajten. Den röda spetsen gör dikten. Påminner mig om röda handskar som figurerat hos Söderberg. Tycker att du utvecklas mkt i ditt skrivande. Never stop!
2008-02-25

  berxper
Att inte känna att man är sig själv, att tvingas att dölja,
smussla - föreställa sig - och känna att den andre har skapat
en fel bild.
Sånt tär i längden.
Din rubrik \" Hellre en ärlig synderska\" passar så bra till texten.
Du får in budsapet snyggt på slutet,
\"Än en osann bild av mig själv\"
2008-02-25

    eva m h
Det bästa är att vara sann mot sig själv för då är man sann i den man är!!
Bra skrivet!
2008-02-25

    Ivy-Jean
Klappar klappar!!! så bra!!!!
2008-02-25

    Melona
faan,

vad bra du skriver!

som tusan!

me like

ett bokmärke är på g
i ärlighetens namn! ;)
2008-02-25

  Larz Gustafsson VIP
Ärlighet varar längst.
2008-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G