Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggarna i tunnelbanan!


Har inte du ett par spänn att avvara
Jag skulle behöva få i mig en liten frukost säger en hemlös som både ser sliten ut och luktar illa
Som om han inte har duschat på några veckor
Jag slänger på honom ett par spänn bara han går sin väg


Organiserad tiggeri

Sitter på tunnelbanan som vanligt vid den här tiden på kvällen och som vanligt så kommer den här mannen ifrån mellanöstern in i vagnen med sina fina lappar som han lyckats att trycka upp med ett färgfotografi och med några rader under där det står
Min son har leukemi
Hjälp mig med en slant så att jag har råd att få in honom på sjukhus
Eller hjälp mig att få ett jobb
Lappar som han snällt delar ut på vart och vartannat säte i tunnelbanevagnen
Mannen som jag tycker ifråga inte ser så speciellt nödställd ut
Den här mannen har helt enkelt bara satt i system att försöka lura dumma blåögda Svenssons på pengar
På deras givmildhet
För, för mig så är det en gåta hur han har lyckats få råd att trycka upp så här fina lappar
Så av mig så får han bara en tom blick
Stick och brinn
Tror du jag är dum eller

Ken Cassel
25/2-08.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 232 gånger
Publicerad 2008-02-25 20:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja den frågan kommer- hur har han råd att trycka upp lapparna?
vad svårt det är att veta om det är nöden man möter ibalnd
2008-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel