Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Levande och död

Det är dimma ute.
Och dimma i mitt huvud.
Tankarna rör sig i en rökig massa.
Så det är svårt att se.
Svårt att få klarhet i mina tankar.

En hand på min nakna hud.
Jag ryser till.
Men inte av vällust.
Utan av olust.
Jag tittar in i hans ögon.
Men jag ser bara två svarta hål.
Jag ser det onda i mitt liv.

Jag drar handen genom mitt hår.
Det är rufsigt.
Och det känns främmande.

Jag hoppar in i en taxi.
Berusad av vin och whisky.
Mitt huvud snurrar.
Och jag längtar hem.
Till snökall kyla.
Och rimfrost på träden.

Men ute är det varmt
Nästan kvavt.
Jag stapplar ur bilen.
Fipplar med nycklarna.
Hemma äntligen.

Jag hoppar in i duschen.
Tvättar av mig.
Mitt andra jag rinner ner i avloppet.
Och förenar sig med mina övriga rester.

Kroppen känns tung.
Huvudet ännu tyngre.
Min själ har lämnat min kropp.
Och ser på mig med dystra ögon.

Döm mig då säger jag.
Tror du att jag bryr mig?
Det var länge sedan jag brydde mig.
Alldeles för länge sedan

Jag somnar naken och utslagen.
Varken lycklig eller olycklig.
Bara levande.
Och död.









Fri vers av Glittra G
Läst 276 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-26 02:58



Bookmark and Share


    Komisarek
Slutet är bland det bästa du skrivit.

Jag somnar naken och utslagen.
Varken lycklig eller olycklig.
Bara levande.
Och dö
2008-03-01

  Dr Jimmy Johansson The 777
Varför?
2008-02-28

  Carola Zettergren
Vemodigt nära
snyggt poetat!!!
2008-02-26

  Banehallow
Jag gillar din stil. Det är något Sin City-aktigt med dina texter. Du beskriver förvisso utifrån dig själv(som vi alla gör mer eller mindre), men du målar upp väldigt intressanta och fångande karaktärer.
2008-02-26

    Ivy-Jean
Du skriver grymt bra!! Man känner massor
när man läser det här.
2008-02-26

    Melona
min vän

du skriver
så att
jag vet inte vad

det är
gripande vackert
obehagligt

och ditt språk har nyanser
som jag

- älskar

fenomentalt avslut!

Tack
och kramar
2008-02-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag associerar till prostitution - plump som JAG är.
2008-02-26

  Michaela Dutius
En mycket stark text som ger mig associationer till sökt kärlek som inte gav vad drömmen ville.
Väl diktat!
2008-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G