Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för att jag önskade dig [pluskvamperfekt]


hundraåttiofyra centimeter stulen poesi i en kappsäck från pappernas vindsvåning




tre heliga helveten och
en söndersupen kostym

var inte allt


för sedan kom
rocknrollen som ohyra
in i skandinaviens nervvärld

och
min blick följde
honom som främling
som cyniskt cellgift

följde hans färd
från min närhet
till någonannanstans


jag visste redan då att mina år är fler
och annorlunda

att mitt ljus
är ett annat

för han är en sådan
som bär sitt dunkel
fotogeniskt fyrkantigt
stilla som ett färgfoto
utan pardon



jag målar hans hundraåttiofyra centimeter
med stadslukt, cementbestämt

han är havet vid blekinge
måsarna som skriker en blekt saga
om vad vi kunde bli
men aldrig någonsin var

för då jag skulle vika mina ben till papperssvalor
om hans röst var han redan dödsdömd


jag bär några av hans dikterade amen
under armen
framåt mot skandinaviens
allra största nervsammanbrott


och jag önskar att han hade sett mig nu

hur jag blundar
för att se




Övriga genrer av MissAbstraktInBaktakt
Läst 653 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-02-27 15:18



Bookmark and Share


  Robert W
makalöst bra.

gillade inte titeln, men kommer inte på nån annan (och att ge titelförslag till andra är en big no-no, känner jag)

den här sparas för att förtäras lite då och då.
2008-02-29

  Christer Eriksson
Dessa smala vägar inåt genom en själv ut och in i andra människor jag tror det dikteras kärlek. Alla stopptecken, alla förbjudna känslor i det svaga livet. Allt är bara påhitt där under minus. Solsken fast aldrig riktigt varmt. Varför fastnar det som blir över. Tycker om det desperata i..

” framåt mot skandinaviens
allra största nervsammanbrott”

Du ropar så högt i de raderna tycker också att raden ” för då jag skulle vika mina ben till papperssvalor” så snyggt sedan stakar jag i raden efter men det är så, så vadå. Bra, Miss Absintflickabakåt..
2008-02-28

  mikael ejdemyr VIP
Tänk att vika sina ben så där lekfullt flygande runt en röst!
2008-02-28

  JamesDean VIP
för mig målas hela texten i en ton av grå, förmodligen för att jag alltid förknippar skandinavien med gråhet av någon underlig anledning. skön läsning från början till slut och jag gillart!
2008-02-28

  sol
dramafröken
2008-02-28

  sol
skit jävlar
du är så äckligt överintelligent
och..
nu saknas orden

men han ska va lycklig
du kunde fått mej!
2008-02-28

  Per Teofilusson
det är som att jag går med, jag vet ingenting, och jag är så nyfiken, ända till och med sista radernas klokord
2008-02-28

  Carola Zettergren
Alldeles enormt bra!!!
Fängslande!!!
2008-02-27
  > Nästa text
< Föregående

MissAbstraktInBaktakt
MissAbstraktInBaktakt