Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

men (nästan) ingen kan rita en perfekt cirkel på fri hand....

 

 

det där runda
som vi alla vill åt
komma nära få känna på
dessa kärlekens runda former
mjukheten och sinnligheten
cirklar navlar krökta tår
leende möten i hud vid hår
alla trevande sinnen
tio mjukgörande fingertoppar
som sänder energi vid beröring
det där vi så gärna tar till
för att hålla mörkret
och ensamheten på avstånd
när vi inte orkar lyssna
på enformigheten en sekund till
när vi hänförs av
svävande såpbubblor eteriska
när vi söker det runda
för cirkel betyder förståelse
utan början utan slut
formen - den andas av liv
ursprung celler sammansmältning
vi dras till allt som är runt
fullmånen cirklar på vattnet mynt
runda bröst omkrets leende ögon
de två delar halvor
som tillsammans utgör en hel
det runda utan några vassa hörn
innefattar allt vi behöver
det är så enkelt
det vi söker
så enkelt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 474 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-05 23:54



Bookmark and Share


  J A Nicander
Det arketypiskt feminina, det återkommande, orobouros- den slukande/återskapande evighetsormen...delaktigheten och de tredimensionella formernas estetik.....mycket vackert och reflexivt!
2008-03-06

  Betlehemsstjärnan VIP
Vackert..innerligt och så vackra sanna ord/B
2008-03-06

    papillon
Passarspetsens udd
står i ditt själv. Gott och ont
omsluts av cirkeln
Och cirkeln är varken a eller o, har ingen begynnelse och ingen ände, cirkeln är enkel och evig - undra att det är den vi vill åt!
2008-03-06

  Lena Krantz VIP
det enkaste är oftast det bästa...och cirkelrörelser är finemang!
;o)
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol