Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konstnär Kjerstin Krantz


Sifs spådom

 .

Kom min käre, kom

famna Lorrides mjuka mö

här där fuktig duktig är 

 

sovandes slikt ljuvt sedan

spelandes bak bolster

av guldgula lockar boren 

 

väntandes i nio nedan 

liten dunig fjunig Mode

föds i borgen Bilskirne 

.

-Bind dig, Sif, i brudelin, låt oss livet leva samman, kvad Tor

 

Åk min käre, åk

må Mjöljnir slutet mota

när hornet Gjalla höres 

 

Vet att när världen rämnar

Midgård ett minne bliver

Ragnarrök allt röjat har 

 

Liv och Livtrasir, i tiden ny  

samman med Mode, sonen vår

går på gröna Gimles jord   

 




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 586 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-06 16:58



Bookmark and Share


  Bengt VIP
Du är alltså Isländska? Det känns åtminstone så i tonen.
2008-04-15

  Prometeus
Ja här har vi ju de mytologiska motiven igen.
Kul att läsa sådant här på poeter.se, det är inte varje dag!
2008-04-07

  korpfjäder
...och en väldigt fin bild har du illustrerat med också!
2008-03-08

  Inkarasilas
Jag avgudar dessa epos från Valhall, är en sucker för Asar och vem ska annars skriva om dem om inte Freija herself, Hell Tor, svinga Mjölner, ja blev inspirerad :)
2008-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP