Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ETT EXPERIMENT


Jag känner en liten prinsessa


Jag känner en liten prinsessa
hon har ingen krona av gull
och det finns inga prinsar som strider
mot drakar för hennes skull.

Men hon har ett hjärta som ömmar
för alla lidande små
och hon har en tanke som lider
med dem som ensamma gå

Se min lilla prinsessa
går klädd i vardag så grå
men utan krona på hjässan
hon är en prinsessa ändå




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 3012 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-03-18 20:54



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Vi borde nog ofta betona
att prinsesskapet inte bär krona.
Applåd
2008-03-19

    Skye
Fint! Rytmiskt och lättläst, ett experiment med gott utfall!
2008-03-19

  Fredrik Stillesjö
Hej Michaela!

Gillar starkt! Fina följsamma rim, passar perfekt för högläsning. Man mår bra helt enkelt! Hälsar vännen Fredrik
2008-03-19

  Bibbi VIP
Ja, de finns verkligen i vår annars så karga och hårda värld - dessa små ljuvliga prinsessor.
Applåd!
2008-03-19

  Rachel Roth
...det finns nog fler prinsessor av detta slag och prinsar för den delen också, som verkar och känner obemärkt
2008-03-19

  Tovan
Rimmen och historien flyter jättebra tillsammans, härligt språk. Vill bara krama den lilla prinsessan, eller åtminstone ge henne en krona!
2008-03-19

  Kristina Wallbing
En hyllning till empatin! Den behövs!
Jag tänker mig din text i en vackert illustrerad barnbok!
2008-03-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
En \"star\" Du har fått till
det kan bli en sång om Du vill
så jag säger bara M*D:
***L*Y*C*K*A**T*I*L*L***
***********************
2008-03-18

  Maria T
Det här tycker jag är en ljuvlig
liten barnvisa som borde tonsättas
2008-03-18

  Johan Bergstjärna VIP
Fint! : )
Får mej att associera till Harriet Löwenhjelm.
2008-03-18

  Annette Andersson
En mycket vacker text med härligt rim och flyt i orden.
En riktig prinsessa är det i själen, inte i kläderna utanpå!
2008-03-18

  korpfjäder
Riktiga prinsessor är så känsliga att de inte kan sova på en ärta ens om den är gömd under femton bolstervar.... och jag tror din prinsessa är just så känslig - för de ärtor som plågar hennes medmänniskor, och därför också henne....
2008-03-18

    sunnanvind
Åh...vad fint!!!
2008-03-18

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag blir oerhört rörd av dessa rader..Helt strålande i sitt sällsamma slag..
Underbart!!/B
2008-03-18

  prinscess VIP
vad fin
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius