Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utstickare


Jag ser en man så olik oss andra
en udda figur i en bohems kläder
som sällan spenderar sin tid
i väntan på sista minuten...

under noga avvägande i egna timcykler
lägger du din dag i handen
och ser oss andra jäkta runt
ansträngda under dom stela anletsdragen.

Du står längre ner än sämsta samhällsklass
får inget socialbidrag eller annat understöd
man får hoppas att ingen statlig tjänsteman
närmare synar ditt levebröd

på din försäljning av tingel tangel
och att bo ingenstans
har du undanhållit
att betala hyra och inkomstskatt

i förmögenhet äger du endast hunden
men hon är inte längre av pengabot uppbunden.

Enligt allemansrätten
byggde du dig en koja i skogen
men kanske en del kände sig bestulna på sitt
då du samlade ditt bohag på skroten

sopsortering är din specialitet
du känner till miljökraven
insamling av den rätta slaggprodukten
kommer väl till pass som god gödsel

åkarbrasor görs bara dom dagar du enligt lag får
och händig är du, då du lagar och lappar
av slängda kläder från igår.

Ja, du är olik oss andra
din plats i samhället kräver inget tillstånd
dom pengar du indriver i ditt företag
täcker inte någon egen sjukförsäkring...

jag ser en man som spottar sig i nävarna
och med ett tandlöst grin i ett kargt ansikte
tar sitt tingel, tangel och går.



 




Fri vers av Rosen VIP
Läst 231 gånger
Publicerad 2008-03-19 21:33



Bookmark and Share


  Elália
Det skrämmande (eller vackra i och med att det inte vill tillhöra vår vardag) är att nog många vill ha det just så. Leva just ett sådant liv som de faktiskt lever. Och det ska respekteras.
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP