Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är rädd för att mörkret tog mig

Ibland vet jag inte var jag hör hemma.
Vem jag är.
Jag förlorar mig själv.
I mina tankar.
Och min verklighet slutar att vara verklig.

Under en lång tid var mitt liv en mörk tunnel.
Utan slut.
Utan ljus.

Jag var fast där inne i tunneln.
Jag hittade inte ut.
Och jag var där så länge så när jag väl kom ut.
Så hade jag vant mig vid mörkret.
Det hade blivit min vän.
Min enda allierade.
Trots att det var där för att förinta mig.

Den tiden är ett töcken för mig.
En dimma utan minne.
En gråsvart massa.
Ett virrvarr.
Ett rent helvete.
Och jag är glad över att tunneln inte är mitt hem längre.

Men ibland om natten när mörkret kommer.
Så vill jag inte tända någon lampa.
Jag vill bara blunda och somna.
Och inte vakna.
För jag känner mig hemma.
Jag känner mig hemma.

Och det gör mig rädd.
För tänk om mörkret tog mig då.

Jag är rädd för att mörkret tog mig då.
Och aldrig kommer att lämna mig igen.








Fri vers av Glittra G
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-27 01:43



Bookmark and Share


    Komisarek
Det är just för såna här texter skull jag tyckar du har en gnutta talang. Du lyckas beskriva en situation som handlar om dig men istället uppfattar läsaren det som som han/hon är där eller är huvudperson. Du lyckas också med att ta upp ämnen som andra skrivit sönder men din berättarstil gör att det känns originell och unik och att man orkar engagera sig i texten
2008-03-27

  korpfjäder
Det är så skönt att läsa hur mörkret förändras. Och snart upptäcker du kanske att mörkret verkligen är den vän där ljuset låter dig upptäcka sådant som bara syns just där. Starkt att skriva så naket!
2008-03-27

    Melona
stark text, som berör och som är skriven på ditt speciella sätt.
Hade den varit publicerad utan namn hade jag kunnat säga att det var din text! Gött!

de sista två styckena är klockrena!
2008-03-27

  Michaela Dutius
Mörkret på det sätt du nu kan uppleva det- är en vän som skänker vila- du beskriver tunnelupplevelsen så fint!
Bravo!
2008-03-27

  Dr Jimmy Johansson The 777
Du kan vara rädd för någonting.
Du kan vara rädd om någonting.

Vilket är viktigast i mörkret?
2008-03-27

  Totimomo
Mörkret tar dig bara om du låter det ta dig. Just nu, tål jag inte solljus, jag lever i din dikt. Bra skrivet
2008-03-27

  Spider
mmm väldigt starka rader..
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G