Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns en ungdomens källa, som vi vuxna tycks glömma bort. En källa av ideér, fantasi och drömmar. Ta inte ifrån barnen sin glöd..


Släck aldrig glöden!



Jag önskar att barn fick vara barn.
Så levande och vita i sin fantasi.
Som katten leker med sitt garn,
kan barnen leka en utopi.

Låt skratten avlösa varandra.
Och led strimmor av ljus deras gång.
Låt de slippa vara som alla andra,
och låt vidga den syn som är trång.

Mana alla till kamp mot kunskap.
Låt verkligheten inte vara så viktigt.
Öpnna upp sinnen i öppna landskap,
och strunta i om allt är så riktigt.

Släck aldrig glöden i barnens ögon.
Låt deras lekfullhet smitta av sig.
Var varsam med dina öron,
det finns ett budskap till just dig.

Så ge trygga nätter och dagar.
Låt de drömma gott om natten.
Barnen vill att du behagar,
deras resa mot den stora skatten.






Fri vers av Michaela Förne
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-05 22:23



Bookmark and Share


  genni VIP
en applåd till dig
2008-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne