Tänker med tacksamhet på dessa minnen och dem som möjliggjort dem: Gunnel, Harald, Tojan, Lasse och många flera ..... och genni    " />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänker med tacksamhet på dessa minnen och dem som möjliggjort dem: Gunnel, Harald, Tojan, Lasse och många flera ..... och genni    


Romminnen

          17 år ung

          resa till Rom

          i grupp med

          ledare flera

 

          Vi kom, vi besåg

 

          Colosseum

          Petruskyrkan

          Spanska trappan

          'Sette Colli'

          Castel Sant Angelo

          Fontana di Trevi

          Forum Romanum

          ........ med mera

 

          Tibern torr var

 

          Rom oss besegra

 

          Några med tåg

          resa vidare skulle

          Eva och jag en chans såg

          till stationen vi dem följde

 

          Tårfyllt farväl vi tog

          tittade på kartan

          klara vi skulle nog

          åter till hotellet promenera

 

          I sommarnatten sammetslen

          vi vandrade i lyktors sken

          på bevingade historiska gator

          två ljusblonda blåögda unga flickor

 

          Oss visslingar, rop

          hela vägen följde

          vi skrattade, log

          mot mörka ögon - avböjde

 

          alla förslag om eskort

          trodde vi till hotellet

          skulle anlända

          inom kort

 

          Timmarna gick

          och vi med dem

          till slut vi kom

          till hotellet hem

 

         Stor uppståndelse

          vi skapat har

          rädslofyllda

          ledarna var

 

           Oro, utskällning

          det frågor blev

          i ungdomligt övermod

          vi tyckte bilden skev

 

          en aning överdriven

          om farornas Rom

          Vi bara passat på

          njuta stämningen

          innan vi hem kom

 

          Längtar åter

          äventyrets Rom

 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 237 gånger
Publicerad 2008-04-06 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP