Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fläckar på min hud

De är som fläckar på min hud.
Spår av det som varit.
Som att jag är märkt för alltid.

Du tar en trasa och försöker skrubba bort dem.
Och jag låter dig försöka.
Trots att jag vet att det är lönlöst.
Men jag vet att du behöver försöka.
För då kan du gå sen.
Utan att vända dig om.

Fläckarna försvinner inte.
De blir bara fler och fler.
Du tar fram en pensel och försöker måla över dem.
Så som du gjort under hela ditt liv.

Jag sliter penseln ur din hand och slänger den mot väggen.
Och jag tar upp trasan och slänger den i soporna.
Mina fläckar kan inte skrubbas bort med Ariel.
Eller ens med svinto.

Mina fläckar sitter kvar.
Tatuerade erfarenheter.

Ska jag vara stolt.
Eller ska jag hata mig själv.
Jag vet inte.
Men det är ju mina fläckar.





Fri vers av Glittra G
Läst 313 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-07 23:28



Bookmark and Share


    Komisarek
Det där känner jag också igen. Jag är så trött på alla som ska försöka fixa en person och försöka rädda den personen och leda in personen i Svenssonfällan med 2,3 barn, giftermål och båt.
Å sedan ger upp vid första bästa motgång. Helt enkelt folk som inte kan acceptera alla ens brister och korkade misstag man gjort eller helt enkelt folk som inte kan acceptera att man är annorlunda.
2008-04-08

  korpfjäder
Tänk om två geparder skulle mötas, börja gilla varandra och sedan den ena skulle försöka ta bort den andras fläckar....
2008-04-08

  Spider
Tror nog man ska bära dom med stolthet
är ju trots allt en del av en själv...
2008-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G