"Great Spirit! Grant that I may not
criticise my neighbour until I have
walked a mile in his moccasins!"

gammalt indianordspråk

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Great Spirit! Grant that I may not
criticise my neighbour until I have
walked a mile in his moccasins!"

gammalt indianordspråk




döm inte någon förrän du vandrat en dag i hans skor...



 

 

det finns en mall som du använder

när du dömer andra

 

den består av

allt som är du
de delar av dig som du värnar
och hyllar till skyarna

allt som du är stolt över
och de delar
som du inte ens ser
för din egen blindhet
dina skygglappar
och
din arrogans

 

 


allt detta bildar din egen unika mall

 

 

 

och jag bara undrar - varför tror du egentligen

att jag... vill bli jämförd med dig?

 

 

 

 




 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 371 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-04-08 12:30



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Snyggt formulerat och jävlaranamma här var det ord och inga visor!;) Sanning nedskriven!!
2008-04-09

  Kristina Wallbing
Mycket klokt!! Vi vet så lite om varandra.
2008-04-08

    Lindizz
Väldigt bra skrivet.
2008-04-08

  Bjarne Nordbö
Lite tror jag nog det innerst inne. Förlåt.
2008-04-08

  J A Nicander
Mycket tänkvärt och klokt formulerade rader :-) I bästa fall blir man medveten om sina fördomar och kan aktivt kämpa med dem. I värsta fall som du skriver, agerar man utifrån dem i blindo.
2008-04-08

  Björn Karlsson
När JAG dömmer andra
ser jag mina egna beteenden

enkel mattematik

Bra skrivet Violen
2008-04-08

  Lena Krantz VIP
Vadå, jag har väl alltid rätt?

He he

Nejdå, såklart inte och att sätta sig in i någon annans situation är ofta mycket svårt, men man kan ju försöka.
2008-04-08

  Betlehemsstjärnan VIP
Starka rader..som överbevisar..i alla fall i mitt tycke...Hoppas att det gör likadant mot den som är berörd../B
2008-04-08

  Eléa
Helt sant:)
2008-04-08

  Carola Zettergren
Väldigt bra skrivet om
de som inte tänker längre
än näsan räcker!!!!!!
2008-04-08

    Erika H
Väl skrivet!

Ett ämne som är så svårt... för vi tycker alla att vi har rätt att tycka och ge ord till det vi tycker... många gånger utan att tänka oss för. Jag är inte oskyldig. Men jag försöker...

Tack för denna. Nu fick jag en tankeställare...
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol