Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Någonstans i skåne. En kvinna som mig, satt och sorterade sina gamla saker..


Vems var numret?


Mina galma saker finns i en låda.
Den är inträngt längst in i mitt förråd.
Någon dag skall jag åter skåda,
min dagbok och läsa om gamla dåd.

Hela livet finns där i röran.
Eller rättare sagt några år.
Gamla kärleksbrev ifrån Göran.
Vad gör han nu? Det var inte igår..

Några skolkataloger och en mascara.
Ett par böcker och vykort.
Massa dikter som aldrig blev klara.
Jag skrev om allt då, litet som stort.

Tjugo kronor föll ur ett album.
Det stod ett nummer ner i kanten.
Jag satt där förvånad och stum.
Vems var numret på slanten?

Jag stänge lådan och gick.
Men jag kunde inte förstå,
vem det var som fick,
mitt tonnårshjärta att slå.




Fri vers av Michaela Förne
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-08 21:58



Bookmark and Share


  honeyhoney
Tonåring som jag är skräms jag av din text.
Nostalgi kan vara alltför svårt ibland.
2008-04-08

    GaiaKaja
Gillar den här och dessutom på rim fast det inte känns så (alltså upsstyltat) som jag kan uppleva vissa dikter på rim vara annars. /sara
2008-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Förne
Michaela Förne