Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommer du att tycka att jag är vacker då

Mitt mörka hår är vitt nu.
Där jag går.
Täckt av snöflingorna.
Men snart smälter de bort.
Jag ser redan det mörka komma fram under ytan.

Och jag undrar.
Om du kommer att tycka att jag är vacker fortfarande.
När mitt hår är lika vitt som snö.
När de vita inte smälter bort längre.
När mina skrattgropar är skrynkliga.

Kommer du tycka att jag är vacker då.
När mina linjer har blivit till djupa veck.
När jag inte längre behöver rynka pannan.
När mina ljusa blå döljs bakom tjocka glasögon.

Kommer du att tycka att jag är vacker då.
När männen inte längre ser mig där jag går.
När jag inte längre får de uppskattande blickarna.
När jag inte längre ser ut som jag gjorde när du började älska mig.

Kommer du att tycka att jag är vacker då.
När åldern tagit ut sin rätt.
Jag undrar.




Fri vers av Glittra G
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-09 04:23



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
MMm lite lågmält undrande
och mycket mänskligt..fint
poetat av dig!!!!
2008-04-11

  häxanmara
Vackert...
2008-04-09

  Dr Jimmy Johansson The 777
Jag undrar vad en blind människa skulle tycka om din text.
2008-04-09

  Tina-sol
Vet att jag borde skynda mig o träffa dig NU, men var tvungen att läsa lite.

Och jag undrar.
Om du kommer att tycka att jag är vacker fortfarande.
När mitt hår är lika vitt som snö.
När de vita inte smälter bort längre.

En dikt i sig. Fantastiskt bra. Ses snart!
2008-04-09

    Melona
tycker om den här
känslan och din frågeställning

är det riktig kärlek, så gör man det
är det inte det, så tja, då är det mer svårsvarat

men din ton är fin
tack
2008-04-09

  Dilsewat
Fin berättande känsla...!
2008-04-09

  korpfjäder
kärleken åldras vackert...
2008-04-09

  Larz Gustafsson VIP
Du kommer alltid att stråla som the prettiest star.
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Glittra G