Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sakta

 

faller
skymnings djupblå flor
helt ljudlöst
till marken
(som tusen kilo olevd kärlek)

jag rör lätt vid mig själv
nuddar kind haklinje
så lätt fuktad av kvällens dagg
av osedda tårar

min saknad

lika salt som mitt eget innanhav
(där jag drunknar dag efter dag)

smeker 
min kropps allra mjukaste fjun
men kan inte annat än blunda hårt
när tsunamin sköljer över mig

(det går inte att se in i den dödliga kraften)

dess styrka är så oerhörd
får mig att klamrande omfamna mitt eget mörker
av pulserande karmosinrött
punkter av svart

en droppe parfym

jag väcks ur min dvala
när vågen retsamt drar sig tillbaka
längs min loja kropp

alla ljud
som inte längre kan höras

är natten

 

 

 

 




Fri vers av Nattviol
Läst 331 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-04-16 00:00



Bookmark and Share


    papillon
Ute till havs är tsunamin bara en lång,lång våg, kanske trettio centimeter hög, inte större än att den går kanoten obemärkt förbi. Men dess kraft är en multipel av havet - större än vad något mänskligt sinne egentligen kan förstå. Det är en underbar bild att låta den starta i \"ditt eget salta innanhav\" - hela denna dikt är sinnlig på ett sätt som kombinerar mjuk återhållsamhet med obändig okontrollerbar kraft över till resignation när vågen drar sig tillbaka och
\"alla ljud
som inte längre kan höras
är natten\"
Vackert, överraskande, insiktsfullt. En diskret morgonapplåd (eftersom huset sover) och raffs in bland bokmärkena,
2008-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol