Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Monolog Om StereoTyper (var dig själv!)

Jag har aldrig fallit för hårda män som Sylvester Stallone,
obskyra muskelpaket utan dragningskraft.

Inte heller mjukismän som Ernst och Thomas di Leva,
flumnissar i velour som vältrar sig i sin opoesi.

Ge mig kontraster!

Akademiker som läser Bamse
muskelmän som rodnar
psykologer som gungar
rockslynglar som kan citera Shakespear.

Jag är inte en sån som gillar vanilj,
mellanmjölk och lättsmält popmusik.

Ge mig sötsur sås
apelsiner i kungsblå skålar.
Stilla mitt kognitiva behov,
nå mitt känslospektrum.

Vi kan ses på Bifrost
eller vid regnbågen
där skatten finns
när regn möter sol.

Våga vara du!






Övriga genrer av Lynx
Läst 480 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-16 16:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Då skulle du gilla mig.
Jag är inte bara kontrast. Jag är paradoxal.

Suverän dikt med fantastisk titel!
2008-04-16

    deb8
Superskön text och härligt flyt...

Instämmer helt i din smak:)
2008-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Lynx