Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ska vi leka?

 

snälla, kan vi inte leka med orden
byta meningar med varandra

studsa studsboll med verben mellan oss
vi kan väl hoppa långhopprep med substantiven
gräva efter citattecken i sandlådan
baka sandkakor med adverben

leka kurragömma med ändelser
gummistövelsplaska i pölar av bisatser
eller spela kula med alla punkter

vi kan väl rocka fett med rockringsadjektiven
cykla jättefort med apostrofer i ekrarna
åka rutschkana i bestämd form

skrattande rabbla predikatramsor utan slut
viska hemliga fraser om genitiv i rodnande öron

när vi sen går hem i skymningen
rödrosiga om kinderna och med ögonglitter
är våra fickor fyllda med de allra vackraste parenteserna
vi funnit i grammatikens magiska skog

ska vi leka imorgon också?

 

 

 




Övriga genrer av Nattviol
Läst 340 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-04-17 00:03



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
Du är värdens bästa lekkamrat. Toppentext.
2008-04-19

    Noomi
åh du leker så bra..
jag är gärna med..
2008-04-17

  Inkarasilas
Utan tvekan, leker med dig varje dag, tar ett O och hoolahoppar dig ett Ooooh vännen, det här är så playtime att jag t o m ler, Oho!
2008-04-17

  Betlehemsstjärnan VIP
Wow....visst..Jag leker gärna.
Underbart kreativt sätt du har fångat lite grammatik och lite ordlek i en salig blandning. Prisat vare svenska språket, o dig så klart!/B
2008-04-17

  Spider
tack för det erbjudandet!
ett härligt flyt i dessa rader
som var härliga att läsa..
2008-04-17

  Elaine.S VIP
Den här var helt enkelt underbar att läsa, gillar mycket, men allra mest \"åka rutschkana i bestämd form\".
Det ska jag be \"mina barn\" på förskolan att göra imorgon.*S*
2008-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol