Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utveckling

*

Utveckling

Ett ord jag ofta möter

Innebär

Upptäcka gamla känslor nöter

Här och nu

Upplevelser likt spöken

Snubbellinor lägger ut

**

Utveckling

Något pockar på

Ger sig ej

Nya mål uppnå

Obekanta områden

Lära känna, förstå

 Ingående pröva

*

Utveckling

Resa sig, gå, springa

Efterhärma

Utmaningar mig tvinga

Allt svårare saker klara

Genomskåda vad falskt klinga

  Se sanningens inre kärna

*

Utveckling

Allt snabbare, fortare, påbättra

I livets olika aspekter

I tävling och konkurrens vi fjättra

I stelnad livsfientlig stil

På imaginära karriärstegen klättra

Glömmande medmänsklighet

*

Utveckling

Försvunnen moral och etik

Får oss att tro

Att klättra på andras lik

Framgångsbevis nog

Uppbära fantasiskärmar, bli stenrik

Nya tidens religiösa dogm

* 

Utveckling

Borde inveckling vara

att hänsyn ta

Varandras behov bara

Utifrån hjärtat agera

Slita samhällets snara

Bort från kvävd hals

*

Utveckling

Kreativitet, överlevnad främja

Gott liv tillsammans

Olika sorters frosseri tämja

Marknadskrafter skapat fram

Om jordens resurser sämja

Ojämlikheterna utjämna

*

Vore inte det

Utveckling

Värt namnet

Säg?




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-22 00:28



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket stark text - samhällskrisik i poetisk form.
Bravo!
2008-04-22

  genni VIP
måste bara läsa en gång till,det här var intressant Kram \"Genni\"
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP