Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsbalett...


Kan jag få dela en halvsanning med dig?
En hel är lite för mycket för mig,
men en halv är också en halv lögn.
Jag hoppas det går bra ändå...

Jag mötte ett leende i dag,
tidigt på denna onsdagsmorgonen.
Så tidigt att de man möter har halvslutna ögon
och man känner sig vacker och stark
... fast egentligen sover man stående.

Det var lite speciellt för mig,
vanligtvis noterar inte mina ögon sådant.
Ett leende som sken upp så ofantligt att
jag kände mig bländad även om det känns,
nu när man tänker efter, något orimligt.
Det var inomhus och långt från fönstret,
jag vet att solen sken men
inte genom väggen.

Jag vände mig om för att gå,
min automatiska försvarstaktik mot,
du vet, allt som känns. 180°...
Sedan 180° till då jag råkade lämna kvar plånboken på disken,
och att jag var på väg att betala...
och att jag borde visa upp det jag ville betala för...
och att jag verkligen behövde cigaretter...

Jag är lite osäker på vad som hände där...
Cigaretter är ingenting jag någonsin "glömt" att köpa...
Plånboken har jag dock lämnat kvar på diskar om och om igen...

Det var min vardagshalvsanningslögn...
Den är lite halft sann...
Undrar vilken halva är vad...

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-23 20:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen