Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarliv i våren

 

I solnedgångens oranga ljus

Fiskarna vid älvens strand

Hoppas på gammelgäddan

*

Roddarna kämpar med

Årorna långskaftade

Fören plöjer in i vassen

*

Kanotister bollen lekfullt

Kastar och fångar

Mellan paddeltagen

*

Under blanka ytan

Älvströmmen strid är

Speglar fästningens väldighet

*

Flanörerna njuter värmen

Blomprakten fågelsången

Stilla tystnad följer tågljuden

*

Vid älvkantens uteservering

Vinglasen höjs till vårhälsning

Vinröda solkatter kastar

*

Högt upp på bergsterassen

Kaffedrickande paret

Skådar långt åt väster

*

Magnoliaträdens knoppar

Briserar ut sin blomprakt

Mot kvällshimmel blå

*

Ungdomarna på markplanet

Samlas runt glödande grillen

Bryndoften ringlar över takåsen

*

Välkommen kära sommarliv!




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-24 00:00



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Det spritter i buskar och grenar......det hörs att sommaren har kommit. Uteserveringen känns lockande! Och bilderna du målar får mig att även höra alla sommarljud....applåd
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP