Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sexton fyrtiofyra... tisdag... varmt... hjärnkollaps...


svetten droppar nerför min varma panna
sikten skyms men det gör ingenting
det finns ingenting att se framför mig
från fingertopparna och upp mot hals
från tårna till bröstkorgen
värmen infekterar
men det gör ingenting
ingen ser mig ändå
jag sitter still, frusen
svettas... i värmen... röksugen
noterar min högerhand
dess fingrar rör sig
en miljon mil bort
jag tror den konspirerar mot mig
undrar om den stryper mig när jag sover
halsen känns lite död ibland

hela världen brinner
som vykorten man fick som ung
"önskar du vore här"
med en bild på en sandstrand och blått hav
jag önskar inte att du vore här, det vore elakt
men jag önskar att jag vore där
som ännu ett sandkorn på ännu en bortglömd sandstrand

tankarna är elaka... önskar de kunde sluta...
bara litegrann, så man får lite ro

jag ska försöka forcera in mitt huvud i ett frysfack nu
hoppas du gillar värme...
jag klarar kyla bättre

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 157 gånger
Publicerad 2008-04-29 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen