Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm om frihet, Nr 4


Livet lever ut på landet
På riktigt nu
Vinrankorna spirar i den sandiga jorden
Står milslånga på rad ut i trädgården
Kommer närmare dag för dag

Vulkanen trycker inget mer
Katten fick sitt efterlängtade barn
Beslöt sig för att stanna kvar
Monsterna doftar sommaräng
Är välkammade med rosett i håret

Djupt in i djungeln leker de små
Rider barbacka på fjällkorna
Dansar med maskrosor mellan tårna
Fångar egen erfarenhet
I håvar knutna av ödmjukhet

Om kvällen
Löser jag tovor ur ditt hår
Låter ormen vila i gräset
Dag falla mot natt
Från vår rödbrända fräkniga hud




Fri vers av Jesper Kling
Läst 268 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-29 23:05



Bookmark and Share


    deb8
Drömskt och vackert, Det finns en sprudlande glädje i den här texten och en lekfullhet som förlöper genom orden.

\"Dansar med maskrosor mellan tårna
Fångar egen erfarenhet
I håvar knutna av ödmjukhet\"

Tyckte mycket om dessa rader...
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Jesper Kling
Jesper Kling

Mina favoriter
Rannsakan