Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jagets olidliga vakuum


Vem är du.
Nu när jag hör dig.
Nu när jag ser dig.
För när jag känner dig,
Känner jag dig inte.

Jag försöker vara mig själv, men vem är jag. Jag vill bara veta vad det är att vara sig själv, för jag vet inte. Inget annat än det. Bara ett kort litet svar.

Är jag ett öppet sår som blöder av ovetandets vassa knivegg. Om du visste vem jag var, skulle du då berätta det för mig. Eller skulle du bara se på mig och se dig själv som alla andra. Om jag visste vem du var skulle jag se på dig och berätta det. Men jag kan inte för jag vet inte vem jag är. Jag vill ju bara våga leva. Våga vara bara mig själv och ingen annan. Är man fortfarande en människa när man inte kan leva. Ingen annat än det. Bara ett kort litet svar.

Vem gråter mina tårar och skrattar mina skratt? En människa utan titel omsluter min kropp. Det är det konstanta jaget som vaknar varje morgon men det icke konstanta som somnar på kvällen. Det finns ju så många kroppar men hur många människor finns det? Inget annat än det. Bara ett kort litet svar.

Alla kanske väntar på att få vara den som blir väckt.
Om det är så väntar jag bredvid med hopp om svar angående mig som individ.




Fri vers av Samuel VIP
Läst 321 gånger
Publicerad 2008-05-01 22:16



Bookmark and Share


    Oprofessionell
tycker den här var jättefin, men jag stör mig lite på alla vem du använder, ibland kanske du kan ta bort ett för att få lite andrum om du förstår? men mm den var fin, gillar sammantaget.
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Samuel
Samuel VIP