Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

:) hittade den här gamla sjuk(l)ingen

här kommer den som ett anthraxbrev igen




i apoteksträdgården





i mitten står det gamla vårdträdet med kotiga ryggskott
vid dess stukade fot står guckuskorna
och ser ut som om de undrar om ork e nån idé


där i skuggan luktar det lite svamp och beska droppar
men ute i solen prunkar det av kulörter
som rödahundkex, clemastmatis och tuberkulosa


utslagen nässelfeber sprider sig koleriskt för svindeln
och uppe på nästäppan där vajar
starrögonen skelande i grå och gröna nyanser


ur högkostnadsrabatten har elakartade och ogräsliga
penningblad harklat sig iväg till
blomstersängarna med scharlakansröda bältrosor


blåklockorna och violettans blyga blånader de skäms
men bara en smula bakom nävan
migräna huvudknoppar gör ont när de brister




Prosa (Prosapoesi) av wayward - taiga
Läst 397 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-05-03 16:37



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Störtskönt detta...helbusigt och verkligen jättepoetiskt!!!!
2008-05-25

  Fredrik Stillesjö
Hej Wayward!

Briljant beskrivning av livets trädgård! Den åker rätt ner i bokmärksboken! Ha det gott, hälsar vännen Fredrik
2008-05-21

  Lasseman VIP
Du är så bra min vän! håller fortfarande på min övertygelse om att du är en mästarinna på det svenska ordet.. och ndå man läser nått av dig skall man läsa med djuphet, inlevelse och känsla... sakta, för du är så skicklig på detta.. kram och applåder min sköna..
2008-05-07

  Måna N. Berger
I min örtagård bränns mässlingsnåren!
2008-05-03

  aftermath
hejdlöst inovativ odling
2008-05-03

  Vind
Kanske är det för att jag är relativt örtkunnig, som gör att jag tycker den här är extra rolig. Tredje raden bara underbarast! :)
2008-05-03

    Mr.painter
Oj så bra bra så kanoooon
2008-05-03

  Cadena
Ha-ha! Jättekul. Vilket flyt i språket som bara flyter på övertygande genom hela denna trädgårdslabyrint.
2008-05-03
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga