Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen kan

Ingen man kan bära en annan mans skuld på sina axlar,
inte ens kvinnorna kan det.
För varandra är vi alla irrljus. För övrigt finns inga landmärken
som inte pekar bort.

Inga män kan vara ombud för andra män,
inte ens socialisterna ror den ekan i hamn.
För kamrater är vi alla främmande. I övrigt finns inga samförstånd
som inte vilar på att någon är tyst.

Inga soldater skjuter de sina till friheten,
inte ens kvinnosoldater kan det.
För uniformer är vi alla uniformer. För övrigt finns ingen frihet
om vi inte uppträder i egna kläder.




Fri vers av Janjohan
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-12 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan