Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du hårda vindars barn



Den dagen du föddes
var vindarna hårda

och de mjuka händernas
värme

blev aldrig annat

än en dröm

Du hårda vindars barn
din kraft är stor

betongen ovanför ditt huvud
brister
för din vilja

ogödd växte du

ogräs kallas du

men i den gula blomman

bor en styrka

som betvingar
livets omöjligheter




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 434 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-05-19 18:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Oändligt skön poesi.
Applåd och bokmärke.
2008-05-22

  © anakreon VIP
Maskrosen - eller Solblomman som den kallas i ett klokare land - är inget ogräs! Du kan använda dess blad rötter och blommor i sallad. te och vin, t ex. Jämför gärna med smörblomman som inte ens kossorna äter.
Applåd för den viktiga kulturväxt du lyfter fram i din fina dikt.
2008-05-20

  Rolfsdotter
Styrka som blommar, starkt slut,kram Backsippan
2008-05-20

  isabel louise
vacker dikt som berör...
2008-05-20

    Bodil Sandberg
Ja så lever många av våra små...vajar som ogräset för de hårda vindarna..en känslofull och fin dikt!!!!
2008-05-20

    Maria Malm
Den må kallas ogräs, men blommar ändock så vackert..och är livskraftig..
2008-05-20

  korpfjäder
Det skimrar både om texten och om maskrosen!
2008-05-20

  Johan Bergstjärna VIP
(O)Älskade maskrosbarn!!
Bra skrivet!
2008-05-20

  RogerIvan
Kraften i ogräset övervinner i stort sett allt. Varför kallar vi det ogräs? Nånting så vackert och starkt!
2008-05-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
På ett litet frö, skall
man också tro, man
kan aldrig veta, vad
det, i det kan bo...
******************
2008-05-19

  Carola Zettergren
Mycket vackert om maskrosbarn!!!
2008-05-19

    sunnanvind
En dikt med styrka som fint förmedlas genom dina ord! Mycket fint om att styrkan kommer inifrån...Wow!
2008-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius