Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Skrev för ett halvår sedan, om en kille som gick en årskurs under mig) Jag önskar jag vågade förödmjuka honom inför alla andra, utsätta honom för den situation han själv sätter andra i, så han fick lära sig en riktig läxa!


Du onda själ!


Vad fan har han gjort dig,
som ger dig rätten att behandla honom på det där sättet?!?

Jaså! Det stör dig att han äter sig fet?!
Och du tror att du hjälper honom med hans problem
genom att slänga kränkande kommentarer över honom?!
Förresten så bestämmer inte DU hur mycket eller vad han får äta!
Det är inte DU som äger maten han äter!
SÅ HÅLL KÄFTEN!!!

Du använder honom som någon slags piltavla,
för du vet att han inte kan kasta pilar tillbaka på dig
Och du blir så jävla stolt när du träffar tavlan mitt i prick!

Hur kan man vara så fruktansvärt okänslig??
Hur kan man glädjas över att göra någon så illa??

Förstår du inte att alla egentligen avskyr dig?!
De vågar bara inte gå emot dig
för de är rädda att själva bli utsatta
Vill du att alla ska vara rädda för dig??
så att ingen ska våga säga till dig vad de egentligen tycker??

Vill du få andra att må dåligt??
Vill du inte förtjäna någons kärlek??
Känns det bra att endast vara fruktad och aldrig älskad??
Är det värt att såra de redan svaga
och få människor att känna innerlig vrede mot dig
för att bevara den \"respekten\"?!

Har du inget att säga emot?
Nej, det finns inte ett skit du har att säga till om!
Vill du slå mig nu?
Det är väl det enda sättet för dig
att behålla den \"makten\" du har

Men vet du vad!?
Det är INGEN som skulle uppskatta eller hylla dig om du gjorde det
Det skulle bara sänka din position ÄNNU lägre




Övriga genrer av Susanna
Läst 775 gånger
Publicerad 2005-06-28 18:33



Bookmark and Share


  Robin B. E. Sjöberg
Bra dikt, bra formulering.
2005-07-09

  swimsus@gmail.com
starkt..bra..
2005-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Susanna
Susanna