Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappersvala med bruten vinge








ensam är jag vild och stark
slätstruken, rågad
med fullfjädrad skrud

först när du kommer nära
känner jag de buktande spåren
av ett ärrat barn på mina skuldror

min hud blir ett tunt membran
varje öm kyss bränner min veka rygg
jag känner mig

vingklippt

felvikt origami
brutna pappersvalor
flyger sällan väl
någon vek mig fel
under resan till denna sekund

ofullständigt, snubblande
en skadad fågel
som gömmer
sin brutna vinge för dig

i min sömn flyger jag
men det är tungt och kallt
i drömmarnas land

du måste vika mig rätt
för att se mig flyga, min vän

jag kan inte hela
mina brutna vingar
på egen hand
















Fri vers av Plumflower
Läst 590 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-27 00:19



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jag tycker mycket om känslan och själen i din poesi..dessutom har du ett mycket fint språk!!!
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Plumflower