Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns för få poeter i jämmerdalen


Det finns för få poeter i jämmerdalen
men många ordföranden i sammanträdessalen
och många dagordningar och många protokoll
- vilka alla syftar till ordning och kontroll.
Men människan bor inte i dagsprogrammen,
i agendorna, planerna och de pedagogiska barnprogrammen!
Människan bor där du träffar mej! I ögonen mellan kille och tjej,
tjej och tjej, hej och hej!

Det finns alldeles för många vardagsfascister
och för många ombud som heter Christer
och för många regleringar av ditten och datten
- för många förordningar om aktiviteter om natten.
Men människan lever inte i stadgor och lagar,
hon lever under himlen i alla sina dagar!
Människor lever under solen och i regn,
fria och utan hägn!




Fri vers av Janjohan
Läst 402 gånger
Publicerad 2008-05-30 09:11



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En helt ljuvligt rolig dikt med en allvarlig underton
2008-05-30

  jardan
Underbart uderhållande läsning
2008-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Janjohan
Janjohan