Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min hittills bästa dikt. Ingen vidare interpunktion dock.


De Maniska Dragen

Vi må dela de maniska dragen
och följa den magiska lagen
även om få gör slag i saken
våga vandra på de talrika,
farliga, ständigt allvarliga,
stundvis oförklarliga flaken
av tankegods utan make

Ända tills nån blir den tragiska saten
att stoppa den byråkratiska staten
genom att dra i den annars statiska spaken
som gör den annars mekaniska massan vaken

Orädda för att kasta av sig dem organiska skalen
men ovilliga till att döda varandra med automatiska vapen
för nåt de förut rättfärdigade med den ariska rasen
denna dramatiska raden
blir den sporadiska starten
för den fanatiska ätaren av oblaten
att störta den egokratiska Draken

Kanske jag skriver ord av de gallimatiska slagen
som gör även den genialiska galen
inför alla dessa lingvistiskt infernaliska valen
men detta poem vaknar aldrig till den prosaiska dagen
utan tar oss ur den animaliska dalen
upp till insikt om de fysikaliska talen
likt återgång till kunskapen hos de arkaiska oraklen




Fri vers av PratRisk
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-31 23:21



Bookmark and Share


  konstkick
Jag hittade en radbrytning och 2 stora bokstäver.

Det som är bra med ett snyggt upplägg och med radbrytningar i en dikt är att det blir mycket lättare att läsa och dikten får en rytm.
I flytande text är punkter annars bra för att man ska kunna andas, och några skiljetecken finns inte med i denna.

För att någon ska orka läsa dina dikter måste du vara snäll och sätta ut skiljetecken eller göra radbrytningar med stora bokstäver när du vill visa att en ny mening börjar.

Innehållet har ett budskap, men budskapet når inte riktigt fram för att man hela tiden matas på nytt eftersom meningen fortsätter hela dikten igenom, det finns inga pauser.

Bättrar du på upplägget så tror jag verkligen att det här kan bli något!
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

PratRisk
PratRisk