Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smått naturligt


Jag vill så gärna dela med mig, så kom och...

se min blomkruka med den klena rosenväxten,
den har överlevt vintern i mitt torparfönster.
Fyll era ögon med de fallna små röda bladen,
utspridda på fönsterplattan.

Jag vill gro era sommarhjärtan, så...

titta ut på den vackra jasminbusken utanför fönstret,
se den genom glasets inramade rutmönster.
Känn längtan efter sommarruset och buskens doft,
som ännu inte har spruckit ut.

Om detta sporrar er längtan, så...

öppna dörren och stig ut på stentrappan till mitt torp,
gå i mina steg under bjälken med humlens häng.
Fyll era näsborrar från doft av granskog och tall,
ta in bilden av min skogsbacke, och den ur tiden, ett utedass.

Sprid era själar och...

se de små och stora blomkrukorna med vacker flora,
de har kärleksfullt planterats och står utspridda inför fjärilsögon.
Slå er ner i min trädgårdsmöbel vid bordet med blommig vaxduk på,
som i hörnen har små hängande apelsinkulor för att lura vinden.

Lägg sommarbilden i era ögon och öron och...

gillar man katter så finns en sådan här,
han sitter och lurpassar under syrenhänget.
Hör skatorna som byggt sig ett bo i körsbärsträdet,
och ljudet av hästhovar från intilliggande väg.

Sitt nu en stund och...

njut av aromen från kaffe med dopp,
lägg era öron vid mitt porlande fågelbad.
Låt ögat ta in rabatten med de röda pionerna.

När vi sen tar avsked...

är min förhoppning,
att jag har gett er en bild av min sommar.




Fri vers av Rosen VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-04 10:52



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
ÅÅÅ vilken underbar sommarpoesi!!!!:):)
2008-06-04
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP