Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min tystnad

Jag vet inte om det är rätt av mig att tala,
tänk om du hör vad jag säger?
Jag vet inte om du bor i en ostkupevärld.

Förstår du vad det innebär om jag tänder solen
när hundratals penslar i en unison rörelse
bildar en ton?
Det är en ton som är så ren att du kanske inte hör den,
men den kan krossa glaset runt omkring
och kan du andas i min atmosfär?

Nej, jag kan inte tala med dig just nu.
Nej, jag vill inte att du ser mig när du ändå inte ser mig.

Dyk ner i mina ögon och dränk dig i min själ.
Vattnet skvätter upp till ytan,
glittrar till i ögonvrån.
Ringar på ringar.
Ska jag rubba dina cirklar?
Var vi än ses eller skymtar varann -
jag vill inte tala latin.




Fri vers av Lynx
Läst 511 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-07-01 20:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Vackert språk.
2008-04-15

  lodjuret/seglare VIP
jag är inte en fisk i någon annans akvarium, för okända ögon att betrakta genom halvsmutsigt glas, ändå känns livet genomskinligt och väggarna runt om glatta och liksom öppna för intryck
2007-08-06

    ej medlem längre
Vacker, gåtfull och mycket visuell text.
Mera, mera!
2005-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Lynx