Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

värnlöshet

då var jag intrasslad i en annan tillvaro
då var jag styrd att följa mitt spår
och de människorna
jag behövde dem
dom var mitt allt

svalde deras snedrekrytering
av sanningar

jag var liten och låg i rang
de var skugglika jättar

men nu

bortblåsta är dessa falska sanningar
knappt står de att minnas

nu är jag i stället en drivande existens
utan ankar kastat

nu är jag ett litet tag till
fri på ensamt hav

att kasta känns så definitivt
och otäckt

för jag vet att människor använder
min värnlöshet
jag vet att hela livet är en maktkamp

som jag aldrig orkat utkämpa




Fri vers av Arwen
Läst 217 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-09 10:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen